Upoznajte nas

O nama

Centar za strane jezike utemeljen  je 1952. godine kao odgovor na rastuće potrebe za učenjem stranih jezika.

Osnivači prve škole stranih jezika u Zagrebu i ovome dijelu Europe, osim akademske izvrsnosti, imali su viziju, originalnost i hrabrost za ostvarenje svojeg cilja - stvoriti školu koja će buduće generacije polaznika osposobiti za nadolazeće promjene novoga doba u kojemu znanje stranih jezika ima presudnu važnost.

Centar je bio prva škola stranih jezika koja je, od samoga početka, radila po tada potpuno novoj nastavnoj metodi - audiovizualnoj metodi - koja je postavila potpuno nove smjernice i definirala nov trend u pouci stranih jezika. Bila je to prekretnica u načinu poučavanja i učenja stranih jezika, revolucionarna metoda koja je postala temelj svih kasnijih metoda poučavanja.

Današnji Centar za strane jezike snažno se oslanja na tradiciju odgovornog i profesionalnog rada te nudi kontinuitet stjecanja jezičnog znanja kroz brojne vrste tečajeva i metodički osmišljenih programa. Programski formati i opcije prilagođeni su dobi i interesu polaznika te na optimalan način zadovoljavaju potrebe skupina ili pojedinaca, ovisno o njihovom stručnom ili osobnom profilu i predznanju.

Kako bi se prilagodio zakonskim promjenama u obrazovanju i radi dobivanja akreditacije za svoje programe učenja stranih jezika, Centar je u svojoj 55. godini osnovao ustanovu pod nazivom SVIJET JEZIKA.

SVIJET JEZIKA je prva škola stranih jezika u Hrvatskoj koja je dobila akreditaciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za svoje nastavne programe koji su postali dio ukupnog obrazovanja RH.

Dobivena akreditacija  predstavlja najviši standard i priznanje koji može postići jedna obrazovna institucija te podrazumijeva, osim akademske izvrsnosti, suvremene nastavne programe i predanost održanju visokih akreditacijskih standarda.
Ustanova SVIJET JEZIKA ima akreditaciju za 7 stranih jezika - engleski, njemački, talijanski, francuski, španjolski, ruski i hrvatski za strance.
Nastavni programi za navedene jezike kao i 6 stupnjeva znanja - A1, A2, B1, B2, C1, C2 - u potpunosti su  prilagođeni CEF-u, temeljnom dokumentu Vijeća Europe, koji jasno i precizno definira standarde učenja, poučavanja i vrednovanja znanja.
Svjedodžba SVIJETA JEZIKA javna je isprava koja se upisuje u e- radnu knjižicu.

 

Škola stranih jezika Vodnikova 65 godina inovacije, znanja i iskustva