PRVA PRIZNATA ŠKOLA STRANIH JEZIKA U HRVATSKOJ

PRVA PRIZNATA ŠKOLA STRANIH JEZIKA U HRVATSKOJ

O nama

SVIJET JEZIKA prva je priznata škola stranih jezika u Hrvatskoj, tj. prva škola koja je dobila akreditaciju Ministarstva obrazovanja za svoje programe, koji su time postali dio ukupnog obrazovanja RH.

Dobivena akreditacija najviši je standard i priznanje koje može postići jedna obrazovna institucija, te podrazumijeva, osim akademske izvrsnosti, suvremene nastavne programe i predanost održanju visokih akreditacijskih standarda.

SVIJET JEZIKA ima akreditaciju za 7 stranih jezika: engleski, njemački, talijanski, francuski, španjolski, ruski i hrvatski.

Nastavni programi za navedene jezike, kao i 6 stupnjeva znanja (A1, A2, B1, B2, C1, C2), potpuno su prilagođeni CEFR-u (Common European Framework od Reference for Languages, tj. Zajednički europski referentni okviz za jezike), temeljnom dokumentu Vijeća Europe koji jasno i precizno definira standarde učenja, poučavanja i vrednovanja znanja stranih jezika.

Svjedodžba SVIJETA JEZIKA javna je isprava, s pravom upisa u e- radnu knjižicu.

Vodnikova je i škola suradnica Sveučilišta u Zagrebu. Naime, studenti stranih jezika Filozofskog fakulteta u Zagrebu u Vodnikovoj stječu praktična znanja iz metodite nastave stranih jezika.
Stručnu obuku obavljaju pod nadzorom svojih mentora - profesora Vodnikove - koje je Filozofski fakultet proglasio mentorima i od kojih studenti dobivaju ocjenu za praktični dio kolegija Metodika nastave stranih jezika.

Vodnikova desetljećima izvodi nastavu u tvrtkama i ustanovama u Zagrebu i izvan Zagreba, za njihove zaposlenike.
Nastava se odvija u prostorijama naručitelja, može biti grupna ili individualna i može se odvijati dinamikom koju odabere naručitelj te u vrijeme koje odabere naručitelj.

Zahvaljujući predanom i profesionalnom radu svojih profesora, te njihovoj ljubavi prema svome zvanju, Vodnikova je već gotovo 70 godina uspješna škola stranih jezika.

 

O Centru za strane jezike d.d., osnivaču priznate škole SVIJET JEZIKA

Centar za strane jezike (popularno zvan Vodnikova) utemeljen je 1952. godine i bio je prva škola na svijetu u kojoj se od samoga početka strane jezike učilo po tada novoj metodi poznatoj po imenu audio-vizualna metoda, koja je korjenito promijenila i unaprijedila dotadašnji način učenja stranih jezika.
Sve ostale, kasnije nastale metode bile su i jesu samo razne izvedenice iz te temeljne metode.

Pedesetih i šezdesetih godina 20. stoljeća Centar je organizirao seminare za profesore stranih jezika iz gotovo svih europskih zemalja (Austrije, Belgije, Bugarske, tadašnje Čehoslovačke, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Rusije (tada SSSR), Španjolske, Švedske, Turske, Velike Britanije), koji su potom spoznaje o toj novoj nastavnoj metodi prenosili u svoje zemlje.

Godine 1961., na natječaju Ujedinjenih naroda, Centar je odabran kao škola koja će uvesti audio-vizualnu metodu na egipatska sveučilišta, gdje su profesori Centra bravili 6 mjeseci upućujući egipatske kolege u sve oblike audio-vizualne metode i u potrebna nastavna pomagala.

Tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća Centar je audio-vizualnu metodu uveo u više od 90 gradova u Hrvatskoj, te u više stotina škola u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Vojvodini i na Kosovu.

Tijekom duge povijesti Centra profesori Centra napisali su, a Centar objavio, više od 80 udžbenika za učenje stranih jezika - engleskoga, francuskoga, njemačkoga, španjolskoga i talijanskoga, te hrvatskoga za strance. Svi udžbenici Centra dobivali su izvrsne ocjene Ministarstva obrazovanja.

Kako bi Vodnikova udovoljila zakonskim uvjetima i mogla steći akreditaciju za svoje nastavne programe, te slijedom toga izdavati priznate svjedodžbe, Centar je 2007. godine osnovao ustanovu SVIJET JEZIKA.

 

Vodnikova - škola stranih jezika 65 godina inovacije, znanja i iskustva

VODNIKOVA škola stranih jezika - PRVA PRIZNATA ŠKOLA U HRVATSKOJ

Tel centrala: 01 4877-800
Fax: 01 / 4877-808
Ured tajnice: 01/ 4877-815
E-mail: vodnikova@vodnikova.hr


RADNO VRIJEME

Radno vrijeme pogledajte ovdje


Impressum
Pravila o privatnosti

×